HOE HET WERKT : Portretsessie (bolle buik, baby, communie, familie)

° Bij boeking van uw portretsessie, maken we meteen een afspraak voor een planningssessie in de fotostudio in Horebeke. U komt dan langs voor een kennismaking. We bespreken dan uw wensen en kijken welke afwerking uw favoriet is. Exclusieve Fine-art als blikvanger voor aan de muur? Of graag iets voor op de kast of in een mooi fotoboek? We overlopen alle mogelijkheden bespreken eens kleurenpaletten en stijlvoordeuren, zodat uw unieke werk bij uw interieur past. Tijdens deze planningssessie leggen we dan ook een geschikte locatie en een datum vast voor uw sessie op maat.

 

° Vervolgens gaat uw portretsessie door zoals gepland. Vooraf heeft u gekozen om een sessie in de fotostudio, of op locatie te doen. We zien elkaar op de afgesproken plek en gaan aan de slag.

 

° Na de portretsessie ga ik aan de slag met de ontwikkeling van uw beelden. Zoals een analoge fotograaf vroeger de donkere kamer indook om de beelden te ontwikkelen, duik ik in het digitale tijdperk de ontwikkelingssoftware in om uw beelden af te werken volgens mijn typische stijl. Ik ga volledig op maat te werk, en ontwikkel uw beelden met de grootste zorg. Dit proces neemt vele uren in beslag.

 

° Ongeveer 1 à 2 weken na uw portretsessie, kan u langskomen in de fotostudio om uw afgewerkte beelden op groot scherm te komen bekijken. U kiest dan welke beelden u afgewerkt wenst te zien. koos u tijdens de planningssessie bv. voor fine-art aan de muur, dan kan u nu beslissen welke beeld dit moet worden. Uiteraard kan u uw oorspronkelijk bestelling op de viewing nog verder aanvullen indien gewenst. De doos zakdoekjes staat zeker klaar, want heel wat traantjes van ontroering zijn hier al gevloeid.

 

° Na de viewing ga ik opnieuw voor u aan de slag. De gekozen beelden worden tot in het allerkleinste detail afgewerkt en omgezet naar gewenste formaten en afwerkingen. Volgens een volledig gesloten en gekalibreerde keten worden de beelden dan vervaardigd op hoogwaardig luxueuze dragers. Daarvoor werk ik nauw samen met vaklabo's, die kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

 

° Wanneer uw producten klaar zijn om af te halen, wordt u verwittigd en maken we een afspraak voor afhaling.

 

° Daarna rest u enkel nog TE GENIETEN...

Wanneer voor Studio Ketels kiezen?

 

 • Als u op zoek bent naar een professional
  Mijn beroep is fotograaf... ik ben dus dagelijks, voltijds met mijn vak bezig. Dat maakt dat ik al mijn tijd, energie en know-how in mijn vak kan steken, en ook helemaal op de hoogte ben van de laatste nieuwe trends en regelgevingen binnen mijn sector. U heeft dus met een professional te maken; zowel qua werkwijze, qua apparatuur als qua eindproduct.
 • Als kwaliteit voor u belangrijk is
  Als een echte vakvrouw, sta ik garant voor kwaliteit. Ik ben fier op mijn vak, en lever dus enkel volledig afgewerkte producten af, zorgvuldig gefinetuned en via een volledig gekalibreerde keten, geproduceerd op hoogwaardige dragers. Uw beelden verdienen immers het allerbeste, dus enkel luxe-afwerkingen komen in aanmerking.
 • Als u iets unieks wenst
  Mijn beelden zijn echt maatwerk, geheel volgens uw wensen en noden. Ik investeer tijd en energie in een volledig afgewerkt beeld, dat enkel voor u bestemd is.
 • Als u op zoek bent naar service
  Als professionele fotografe, lever ik service en maatwerk. We bespreken uw wensen, en ik ga aan de slag speciaal voor u. Iedere klant is uniek en dus behandel ik die ook zo.

 

portret van een vrolijk lachende baby, die bovenop een knuffel-olifant wordt gezet. hij giert het uit en kijkt recht in de lens. portret door studio ketels
Portret van een meisje, starend in de verte, kijkend naar het bloementapijt van bosanemoontjes. Ze heeft een zacht roze jurkje aan en een heel lange vlecht met witte bloemetjes. Portret door Studio Ketels

Digitale bestanden bij een portretsessie

Net zoals u bij de bakker ook niet het volledige recept bij uw taart meekrijgt, of bij de behangfirma het sjabloon van het papier, is het normaal dat u bij de vakfotograaf niet zomaar de digitale bestanden meekrijgt of kan aankopen. Een beeld is namelijk een creatie van de fotograaf, dat door de wetgeving op auteursrecht wordt beschermd. In deze wet wordt oa. gesteld dat het digitale bestand ten allen tijde eigendom blijft van de fotograaf, en het bijgevolg verboden is om te reproduceren, kopiëren of gebruiken zonder toestemming. Info over deze wetgeving kan u hier vinden.

 

Daarnaast, wordt er heel veel vakkennis, ambacht en tijd in de afwerking van de beelden gestopt, en dragen deze dan ook een duidelijk creatief signatuur van de fotograaf. Vervolgens staat de fotograaf ook garant voor een kwalitatief eindproduct (namelijk een afgewerkte afdruk, canvas, album of iets dergelijks). Deze wordt verkregen door een nauwe samenwerking met een professioneel fotolabo. De fotograaf werkt dan in dezelfde kleurruimtes van het labo, en via een volledig gekalibreerd systeem. De dragers van deze eindproducten zijn bovendien eveneens hoogwaardige, kwaliteitsvolle producten, die met zorg geselecteerd zijn.

 

Bovendien is het digitaal bestand ook net dat wat voor de broodwinning van de fotograaf moet zorgen. Net zoals bij de bakker het recept pas rendeert wanneer het product wordt verkocht, is het bij de fotograaf net zo. Die haalt niet zijn verdiensten uit het maken van de opnames, maar wel uit de verkoop van de afgewerkte producten die hij maakt met die opnames. Het is dus zeker een niet te verwaarlozen argument om de bestanden niet zomaar uit te delen of te verkopen, want beelden worden uiteraard nooit onafgewerkt aangeleverd. Dat zou betekenen dat nabewerkingsuren niet worden vergoed, en staat dus ronduit gelijk met verlies voor de professionele fotograaf.

 

Beelden die u laat afwerken door Studio Ketels op een eindproduct, ontvangt u volledig gratis in webresolutie met watermerk, voor vrij gebruik op de sociale media. (Deze versies zijn niet bedoeld om af te drukken. Het weghalen van het logo is uiteraard een inbreuk op de wet)

Enkel bedrijven kunnen beelden met gebruiksrechten aankopen. Dit oa voor websites en reclamedrukwerk.

Aan particulieren worden GEEN digitale bestanden verkocht!

 

De rechten van Karen Ketels worden actief opgevolgd en vertegenwoordigd door SOFAM.

 

© STUDIO KETELS

PolyArtes Bvba

Korsele 1, 9667 Horebeke

055/309.809

studioketels@gmail.com

Btw = 0837.648.151

 

 

Recentste update pagina: maart 2019

© 2015-2019

Openingsuren PASFOTO'S & Afhalingen bestelling

Maandag = 17.00-19.30u

Woensdag = 14.00-16.00u

Zaterdag = 10.00-12.00u